Sarmale in foi de vita-de-vie

de Ina in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2010 | 8774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita-de-vie – cca. 70-80 bucati
  • Compozitia de carne:
  • 1 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 ceasca cu orez
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • bulion
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita-de-vie:

Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html


Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Oprim focul si lasam cratita 5 minute deoparte.


Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam ceapa calita, orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru si spargem 4 oua. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele. Luam cu mana putina carne pe care o plasam pe frunza de vita-de-vie in zona petiolului si impaturim frunza ca in imaginile prezentate mai jos ( sau cum se pricepe fiecare….:) )


Sarmalutele se aseaza in oala in mod concentric, in straturi successive, apoi se acopera cu apa si/sau suc de rosii/ bullion in proportii de 3:1 Pentru a nu se ridica mult la fierbere, eu am pus peste ultimul strat frunze de vita-de-vie.


Se pune oala pe foc si se fierb sarmalele la foc mic, cca o ora.


Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana alaturi.

 

TIPS-URI

1

Nu adauga prea multa sare in compozitia de carne, intrucat sare contin si frunzele de vita-de-vie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Panacris 1

04.08.2013, 10:46

cristi1980 1

17.10.2013, 15:16

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 17:37

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de linte rosie cu afumatura