Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2010 | 7392 vizualizari

 

Ce nu te invata sa faci nevoia , dar si graba ..... numai bunatati , simple dar gustoase . Trebuia sa fac ceva sa nu necesita multa manopera , sa fie gustos-satios si nu in ultimul rand cu ce aveam la indemana .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne  vita
  • 1 kg carnat afumat de porc ,de casa
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 4 gogosari
  • 1 lingura cu varf de boia rosie de ardei
  • sare 
  • 100 ml bulion de rosii
  • patrunjel verde 
  • 1 lingura de cimbru tocat
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati:

ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .

se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat si se fierb sub capac aproximativ 45 min .

spre sfarsitul fieberii cand carnea de vita e patrunsa se adauga carnatul taiat bucati , si bulionul de rosii [ daca e necesar in timpul fieberii se mai pune putina apa ]. Lasati sa scada pana se formeaza un sos consistent .

serviti cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi preferate , eu am avut castraveti murati .                       

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

ceapa multa si ardeiul din belsug dau gustul bun la o tocana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ficatei si pipote ca la mama acasa