Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2010 | 4329 vizualizari

 

Ce nu te invata sa faci nevoia , dar si graba ..... numai bunatati , simple dar gustoase . Trebuia sa fac ceva sa nu necesita multa manopera , sa fie gustos-satios si nu in ultimul rand cu ce aveam la indemana .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne  vita
  • 1 kg carnat afumat de porc ,de casa
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 4 gogosari
  • 1 lingura cu varf de boia rosie de ardei
  • sare 
  • 100 ml bulion de rosii
  • patrunjel verde 
  • 1 lingura de cimbru tocat
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati:

ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .


se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat si se fierb sub capac aproximativ 45 min .


spre sfarsitul fieberii cand carnea de vita e patrunsa se adauga carnatul taiat bucati , si bulionul de rosii [ daca e necesar in timpul fieberii se mai pune putina apa ]. Lasati sa scada pana se formeaza un sos consistent .


serviti cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi preferate , eu am avut castraveti murati .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

ceapa multa si ardeiul din belsug dau gustul bun la o tocana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

21.10.2010, 17:56

vai cum arata

lilik 1

21.10.2010, 18:29

ce bun....eu vreau doar putin carnat

elena1988 1

08.02.2011, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii