Reteta prajitura Simi

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2024 | 1742 vizualizari

 

Am trecut la etapa aia in care incerc retetele salvate, una dintre ele este Prajitura Simi pe care am gasit-o la bucataras ''La Ancuta'', mi-a placut ce am citit in reteta si am zis ca merita incercata, este delicioasa. Am facut mici modificari,am folosit doar zahar pudra, am redus un pic zaharul din blat si am folosit o clementina , coaja si zeama, in loc de lamaie, la final am adaugat amestecate alune cu nuci prajite.
Pentru Reteta prajitura Simi sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, unt, faina, nuca, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta prajitura Simi
  • Blat - tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra ( 200 g in reteta originala)
  • 6 albusuri + un praf de sare
  • 150 g faina
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • zeama si coaja clementina( lamaie in reteta originala)
  • Glazura
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • esenta rom ( eu am pus o lingura de rom bautura)
  • Decor
  • nuca prajita si taiata grosier
  • alune parajite si sarate, taiate grosier
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta prajitura Simi:

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi

Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Spuma obtinuta am incorporat-o in untul amestecat cu zahar,  am incorporat faina si praful de copt, cernute, am adaugat coaja si zeama de la o clementina si la final am adaugat nuca. Am tapetata tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt si am intins blatul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Cat timp blatul a stat la copt am mixat galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana si-au dublat volumul. Am scos tava din cuptor cu blatul copt si am intins glazura peste, am stins focul la cuptor si am bagat din nou tava in cuptor, am lasat cca 20 min pana ce glazura sa intarit. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca prajitura. Cat a stat prajitura sa se raceasca am facut crema. Intr-un castron am pus untul moale si l-am frecat cu zaharul pudra, am adaugat cacao si am omogenizat crema, la final am adaugat lingura cu rom si nuca macinata. 

Cand prajitura a fost rece, am intins crema deasupra si am presarat nuci si alune taiate grosier, apoi am portionat prajitura. Delicioasa, sa aveti pofta si chef sa o testati.

Vezi si reteta Felii London.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta prajitura Simi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

09.01.2024, 20:08

M-as servi cu cateva patratele din astea, ca prea imi fac cu ochiul!

mihaelar63 1

10.01.2024, 00:06

Eu declar ca nu am patratele , asa ca le vreau pe cele ale lui Simi

Panacris 1

10.01.2024, 09:34

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure