Prajiturele cu cacao, iaurt si cipsuri de ciocolata

de simona72 in Prajituri, 12 Dec 2016 | 4089 vizualizari

 

Aceste prajiturele sunt ideale pentru ceai sau cafea. Pentru ca sotului meu ii plac biscuitii la cafeaua de dimineata, am facut prajiturelele in ideea de a imita niste biscuiti. Nu au iesit biscuiti, au iesit mici prajiturele delicioase, cu un gust intens de ciocolata si foarte simplu de facut. Sunt moi, fragede, usor umede si sfaramicioase. In loc de unt, am folosit iaurt gras grecesc, plus 2-3 linguri ulei de cocos. Aluatul pentru prajiturele este fara batai de cap, consistenta lui se poate ajusta cu putin iaurt, daca e prea gros sau putina faina, daca e prea moale. Iar la final, ca sa intensific si mai tare gustul de ciocolata, am adaugat cipsuri de ciocolata, care dupa coacere isi pastreaza forma.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar brut
  • 1 cana cacao
  • 1 si ¼ cana iaurt gras grecesc
  • 3 linguri ulei de cocos(in stare solida)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 si ½ cana faina
  • 1 lingura praf de copt
  • cipsuri de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu cacao, iaurt si cipsuri de ciocolata:

Se amesteca cu un tel tip para, oul cu zaharul, pana la incorporarea completa. Zaharul da semne ca vrea sa se topeasca, dar nu-l lasam, nu depunem mult efort la aceste prajiturele. Adaugam si uleiul de cocos care se afla in stare solida, amestecam cu telul pana la incorporare. Adaugam iaurtul, vanilia si amestecam pentru ultima oara in ingredientele umede. Separat, intr-un alt castron, amestecam faina, cacaua, sarea, scortisoara si praful de copt. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam cu o spatula. Daca aluatul devine prea gros, adaugam putin iaurt, daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. Cu ajutorul a doua lingurite, puneti gramajoare de aluat in tava mare a aragazului, cu hartie de copt. Nu va chinuiti sa le aranjati, in timpul coacerii se „dichisesc” singure. Peste fiecare gramajoara, punem cateva cipsuri de ciocolata. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C si lasam 10 minute. Le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Se depoziteaza perfect in cutie metalica cu capac, pentru 5-7 zile. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

Pulverizati putin ulei peste hartia de copt…au tendinta sa se lipeasca, dar se desprind usor daca treceti o spatula pe sub fiecare prajiturica.

2

Uleiul de cocos este optional sau se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui.

3

Cana cu care am masurat ingredientele, a fost o ceasca de cafea de 150 ml.

4

Nu sunt foarte dulci, puteti suplimenta cantitatea de zahar cu inca ½ cana, asta in cazul in care va place mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu cacao, iaurt si cipsuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

14.12.2016, 14:16

Bune!

miki_a 1

17.12.2016, 17:37

Super faine! Si textura.... Dar cred ca, conteaza foarte mult pudra de cacao pentru gust si culoare (ce grasime are sau ce marca ai folosit?)!

simona72 1

18.12.2016, 07:55

Am folosit cacao bio(allgreen), 10-12% grasimi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI