Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi

de Bucatardinpasiune in Fructe de mare, 4 Feb 2013 | 34846 vizualizari

 

O reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi. Aromele proaspete si naturale se imbina perfect, pentru o masa delicioasa si usor de preparat. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi

  • - o punguţă de 125 gr. orez cu bob lung, prefiert,
  • - 300 gr. creveţi congelaţi, decorticaţi,
  • - 1 morcov,
  • - 1 ceapă mică,
  • - 1 ardei gras roşu mediu,
  • - 2 căţei de usturoi,
  • - o linguriţă unt,
  • - 2 linguri ulei de măsline,
  • - 1/2 linguriţă turmeric,
  • -1/2 linguriţă praf de usturoi amestecat cu chilli (au am condimentul ăsta din Italia, dar sigur se gaseşte o astfel de combinaţie şi pe aici)
  • - 1/2 linguriţă oregano uscat,
  • - sare şi piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi:

Preparare Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi

Punem creveţii congelaţi in apă rece pentru a se decongela. In zece minute vor fi buni de preparat.

Fierbem punguţa de orez in apă clocotită cu un praf de sare pentru 14 minute (urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj; pe cutia mea timpul de fierbere era 14 - 16 minute). Apoi agăţăm, punguţa de ... ceva (eu m-am folosit de bateria chiuvetei) pentru a se scurge orezul.

Tocăm cubuleţe ardeiul, ceapa şi morcovul.

Într-un wok topim untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.

Adăugăm cubuleţele de legume şi lăsăm să se înăbuşe. Când a secat lichidul din wok, mai adăugăm peste legume 200 ml. din apa în care a fiert orezul şi lăsăm pe foc până când morcovul este pe jumătate fiert, moment potrivit pentru a adăuga şi creveţii bine spalaţi şi usturoiul pisat în mojar. Mai lăsăm la fiert aproximativ 5 minute.

Tăiem punguţa cu orez şi-l aruncăm şi pe acesta în wok. Presărăm condimentele şi amestecăm cu grijă.

Servim cu putin pătrunjel tocat deasupra.

Ai la indemana tigaia wok? Fa Paella cu creveti!

Curiosi CE SPUN TEOLOGII DESPRE CONSUMUL DE FRUCTE DE MARE SI DE PRODUSE CARE IMITA CARNEA IN TIMPUL POSTULUI?

Paste cu pesto si fructe de mare e la fel de gustoasa pe cat arata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti