Risotto cu ciuperci si Gorgonzola

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 84 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciuperci:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • cimbru proaspat
  • Pentru risotto:
  • 1 litru supa de legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, alba, tocata
  • 320 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 60 ml vin alb sec
  • 100 grame Gorgonzola (eu am folosit Dolce)
  • 20 de grame unt
  • 20 de grame Parmezan ras
  • piper, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si Gorgonzola:

Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.


Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul pentru ciuperci. Se adauga usturoiul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se arda.


Se adauga ciupercile si cimbrul si se calesc 5-8 minute, pana se inmoaie. Se transfera pe o farfurie.


In aceeasi cratita, se incalzeste restul de ulei, se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida. Se adauga orezul, se lasa 2-3 minute, amestecand frecvent, se adauga apoi vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. Cand mai ramane cam jumatate din cantitatea de supa, se adauga ciupercile gatite si se continua procesul pana cand toata cantitatea de supa a fost folosita.


La final, se adauga branza taiata cuburi, untul si Parmezanul. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.


Se serveste fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si Gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

oanapl 1

14.09.2017, 22:58

Yumi!

miki_a 1

16.09.2017, 10:05

Super bun!

CofetariiBucatari 1

17.09.2017, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi