Risotto cu creveti si dovlecei

de Alina26 in Fructe de mare, 14 Mar 2013 | 2949 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru supa de legume

  • 1l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde

Pentru risotto

  • 300g orez
  • 300g creveti congelati
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 200g parmezan
  • 60g unt
  • 1/2pahar de vin alb
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu creveti si dovlecei:

1.Punem pe foc o oala cu 1l de apa si ceapa,morcovul si telina verde taiate bucati mari lasam sa fiarba la foc mare.Punem o alta oala mai mica cu apa.Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii lasam sa dea un clocot,ii scurgem.


2.Intr-o tigaie punem 30g unt si o punem pe foc la incins.Intre timp taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Spalam si dovleceii si ii taiem cubulete.Ii punem in tigaie la rumenit.


3.Cand s-au rumenit si dovleceii adaugam orezul si il lasam sa isi schimbe culoarea (sa devina transparent),dupa care adaugam vinul.Lasam sa se evapore.Incepem sa punem supa de legume (facuta mai inainte)cate un polonic,rand pe rand continuand sa mestecam.Adaugam aceasta supa pana se fierbe orezul.Saram si piperam.


4.Cand orezul s-a fiert stingem focul,adaugam untul ramas si 100g parmezan si mestecam.Se serveste fierbinte cu parmezan.


POFTA BUNA !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti unt puteti folosi margarina Delma sau Rama,sau ulei de masline.

2

Daca nu aveti timp sau cu ce sa preparati supa de legume,puteti sa puneti si apa,iese la fel de bun.

3

Sa nu puneti multa sare,ca parmezanul e sarat putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu creveti si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Panacris 1

14.03.2013, 15:48

ianculubita 1

14.03.2013, 15:54

Alina26 1

14.03.2013, 18:22

va multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de soia si vin