Creveti cu midii si orez

de papabundetot in Fructe de mare, 18 Iun 2013 | 3972 vizualizari

 

Probabil una din cele mai simple mancaruri pe care noi o adoram,are un gust deosebit si mai presus de toate este salvarea noastra atunci cand suntem infometati si nu vrem sa asteptam mult ca masa sa fie gata. Este o mancare extrem de simpla dar satioasa si gustoasa pe care o savuram ori de cate ori avem ocazia.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • Orez la punga (cel care se fierbe cu tot cu punga ,Panzani,Uncle Bens etc.)
  • 500 gr midii congelate
  • 10 buc creveti decorticati
  • 150-200 ml smantana de gatit
  • sos soia dupa gust
  • o jumatate lingurita curry
  • 1-2 catei usturoi
  • ulei sau unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu midii si orez:

Actiunea se desfasoara asa cum am spus,extrem de simplu si anume: Midiile desi congelate,se pun intr-un vas cu apa rece si in maximum 10 min s-au decongelat,se spala in mai multe ape si daca mai au alge se curata cu mana,crevetii si ei pot face putina baie ca nu le strica:),pana cand se dezgheata midiile,tocam 1-2 catei de usturoi marunt,incingem o tigaie cu cativa stropi de ulei ,adaugam si usturoiul,si il calim usoar (fara sa il ardem),adaugam apoi crevetii ,sos de soia,curry,amestecam bine (dupa gust sau posibilitati se poate adauga si putin vin alb,insa nu e obligatoriu),lasam crevetii pe foc cam 3 minute,dupa care adaugam si midiile spalate foarte bine,amestecam tot si lasam inca 3-4 minute pe foc. La final se adauga smantana de gatit ,se amesteca totul si daca vi se pare ca e prea subtire sosul se poate adauga putin amidon alimentar dizolvat in apa rece,si imediat sosul se va ingrosa.Pentru cine doreste se mai poate adauga la final zeama de la o jumatate de lamaie,dar in cazul in care ati pus deja vin este mai bine sa gustati inainte de a adauga si lamaie.


Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe propriul ambalaj,se scurge de apa,taiem punga si il asezam intr-un castron,putem turna peste el putin ulei de susan (pentru a-i da un luciu frumos) si sos de soia pentru gust.Deasupra asezam midiile si crevetii si…sa tot mananci de cat de bun este totul.


Pofta mare!


Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu midii si orez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

papabundetot 1

18.06.2013, 14:37

de ce privatelaura...sunt superrr buneee!!!!! eu numai midii si creveti as manca pana la sfarsitul vietii daca s-ar putea dar,...cateodata nu ma lasa buzunarul

Panacris 1

18.06.2013, 15:38

Rapid şi gustos!

_Alina_ 1

19.06.2013, 08:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei