Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel

de laura_n in Peste, 18 Iun 2012 | 1467 vizualizari

 

O mancare pe gustul multor pofticiosi, inclusiv pe gustul meu :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez (preferabil arborio)
  • 50 gr galbiori uscati
  • o ceapa
  • un morcov
  • 5 lg ulei masline
  • un cub unt
  • supa strecurata (de legume sau de pui)
  • 500 gr file de cod
  • 400 ml lapte
  • 1 leg patrunjel
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 lg faina
  • 100 gr ricotta
  • oregano
  • un praf sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel:

Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete,morcovul se rade.


Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumeneste ceapa si morcovul.


Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba in orez, apoi se toarna putin cate putin supa. Se adauga si galbiorii si se lasa putin sa se umfle. La sfarsit, se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se amesteca sa se topeasca.


Intre timp, punem la incins un gratar de aragaz si frigem pestele cateva minutepe fiecare parte.


Intr-o craticioara, punem un cub de unt cu sare la topit, aruncam peste el doi catei de usturoi zdrobiti si doua linguri de faina si amestecam sa se rumeneasca putin faina, apoi turnam putin cate putin laptele si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase.


Patrunjelul spalat si tocat se pune peste compozitia din craticioara si se amesteca. Cand compozitia devine cremoasa, se adauga putin oregano si ricotta. Se ia de pe foc si se mai amesteca un minut.


Se asaza pe farfurie cateva linguri de risotto, un file de cod si deoparte 2 linguri cu sos alb.


Este o mancare delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Galbiorii dau un gust extraordinar orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

iri_iri 1

19.06.2012, 05:31

daca are peste sigur imi place

MotanLaOale 1

19.06.2012, 08:10

laura_n 1

19.06.2012, 10:11

va multumesc tuturor eu as manca peste si crud

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Platica la cuptor