Risotto cu Pangrattato Picant

de LeBlogPiquant in Paste, 1 Dec 2010 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 tulpini de telina
  • 75g de unt
  • 1L de supa de pui
  • 300g de orez
  • 100ml vin alb
  • sare si piper
  • o mana buna de parmezan ras
  • Pentru pangrattato:
  • miezul de la doua felii de paine,
  • 5-6 nuci taiate marunt,
  • fulgi de ardei iute,
  • coaja de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu Pangrattato Picant:

Reteta de baza pentru risotto e asta: o ceapa, 2 catei de usturoi si 2-3 tulpini de telina se calesc in 2 linguri de ulei de masine si 25g de unt.
Separat incalziti 1L de supa de pui. Daca aveti facuta in casa, va felicit. Daca nu, dizolvati intr-un litru de apa fierbinte 2 cubulete de supa de pui
Adaugati la ceapa&co 300g de orez, lasati 30 de secunde, amestecand in continuu. Dupa ce orezul devinde translucid, stingeti cu 100ml vin alb. Lasati sa scada vinul (cateva minute), adaugati sare si piper, micsorati flacara si incepeti sa adaugati supa - cate un polonic odata.
Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, pe masura ce scade lichidul, mestecand din cand in cand. O sa dureze cam 15-20 de minute. Orezul trebuie sa fie cremos, dar nu prea moale.
Stingeti focul, si adaugati cam 50g de unt si o mana buna de parmezan ras, si acoperiti cu un capac.

Acum, sa va povestesc despre pangrattato: Va trebuie miezul de la doua felii de paine, sfaramitat, 5-6 nuci taiate marunt, fulgi de ardei iute, coaja de la o lamaie si 1 catel de usturoi tocat marunt, sare si piper.

Rumeniti cateva secunde usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, apoi adaugati nucile. Dupa inca 30 de secunde, adaugati painea, coaja de lamaie si fulgii de ardei iute.Rumeniti cateva minute, pana totul devin crocant si auriu.

Puneti risotto-ul in farfurii si presarati cu pangrattato.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Pangrattato Picant" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca, stafide si miere