Risotto cu Pangrattato Picant

de LeBlogPiquant in Paste, 1 Dec 2010 | 2205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 tulpini de telina
  • 75g de unt
  • 1L de supa de pui
  • 300g de orez
  • 100ml vin alb
  • sare si piper
  • o mana buna de parmezan ras
  • Pentru pangrattato:
  • miezul de la doua felii de paine,
  • 5-6 nuci taiate marunt,
  • fulgi de ardei iute,
  • coaja de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu Pangrattato Picant:

Reteta de baza pentru risotto e asta: o ceapa, 2 catei de usturoi si 2-3 tulpini de telina se calesc in 2 linguri de ulei de masine si 25g de unt.

Separat incalziti 1L de supa de pui. Daca aveti facuta in casa, va felicit. Daca nu, dizolvati intr-un litru de apa fierbinte 2 cubulete de supa de pui

Adaugati la ceapa&co 300g de orez, lasati 30 de secunde, amestecand in continuu. Dupa ce orezul devinde translucid, stingeti cu 100ml vin alb. Lasati sa scada vinul (cateva minute), adaugati sare si piper, micsorati flacara si incepeti sa adaugati supa - cate un polonic odata.

Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, pe masura ce scade lichidul, mestecand din cand in cand. O sa dureze cam 15-20 de minute. Orezul trebuie sa fie cremos, dar nu prea moale.

Stingeti focul, si adaugati cam 50g de unt si o mana buna de parmezan ras, si acoperiti cu un capac.



Acum, sa va povestesc despre pangrattato: Va trebuie miezul de la doua felii de paine, sfaramitat, 5-6 nuci taiate marunt, fulgi de ardei iute, coaja de la o lamaie si 1 catel de usturoi tocat marunt, sare si piper.



Rumeniti cateva secunde usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, apoi adaugati nucile. Dupa inca 30 de secunde, adaugati painea, coaja de lamaie si fulgii de ardei iute.Rumeniti cateva minute, pana totul devin crocant si auriu.



Puneti risotto-ul in farfurii si presarati cu pangrattato.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Pangrattato Picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

02.12.2010, 12:52

divainbucatarie 1

02.12.2010, 16:30

nina46 1

02.12.2010, 17:04

ceva deosebit, mai ales acel-Pangrattato- interesant, o sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si nuci