Rizotto cu ciuperci

de cristeena20 in Mancaruri de post, 27 Mai 2013 | 1123 vizualizari

 

La cerere a trebuit sa fac un rizotto simplu cu ciuperci multe si branza din belsug...si a iesit intr-adevar delicios!!!!!!Ai mei au lins oala. Pozele nu sunt prea reusite, dar va recomand reteta ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 tavite cu ciuperci diferite
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 8 maini de orez rizoto
  • 1 cub knorr de legume
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare, piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rizotto cu ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite.

 In cratita punem ulei de malsine cu ceapa tocata marunt la inmuiat, adauagm usturoiul pisat si apoi ciupercile. Adaugam sare, piper alb si amestecam pana se inmoaie ciupercile putin,. Turnam vinul alb si lasam sa fiarba pana se evapora vinul. 

Adaugam orezul si il camestecam bine cu ciupercile cca 3 minute. 

Din cubul knorr facem o supa cu apa fierbinte. 

Adaugam treptat zeama peste orez; secretul unui rizotto cremos este sa mestecam incontinuu si sa adaugam zeama treptat pana e fiert. La final adaugam parmezanul ras (cca 1 cana) si eventual 1 lingura de unt. stingem focul si punem capacul.

Servim dupa 5 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rizotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alexandra Elena 1

27.05.2013, 16:30

gaby_duceag 1

27.05.2013, 18:02

Tare bun tre sa fie, ador combinatia.

Rocsi 1

27.05.2013, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!