Rondele de rechin cu orez si sos de smantana

de mikidaniro in Peste, 5 Mar 2012 | 3620 vizualizari

 

Din categoria ''mult de scris, usor de facut'' face parte si aceasta reteta:).Rechinul are o carne dulceaga si este foarte bogat in grasimi bune printre care si Omega 3.

 

INGREDIENTE

  • 500g rondele de rechin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie lamaie (lata de 2 cm)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper
  • Orez:
  • 150g orez
  • o lingura de unt
  • 1 lingura sos de soia 
  • sare,piper
  • marar deshidratat
  • Sos:
  • 1 galbenus
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 8 linguri smantana lichida
  • 1 lingura de soia
  • sare,piper
  • marar deshidratat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de rechin cu orez si sos de smantana:

Rondele de rechin:


Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.


Orezul:


Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.


Sosul:


Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.



 

TIPS-URI

1

Sosul acesta este dulceag,daca va plac sosurile mai acrisoare puteti adauga 1 lingurita zeama de lamaie sau de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de rechin cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

mena29 1

05.03.2012, 21:04

Super

Laly 1

05.03.2012, 22:37

Ce bunatate

MIUTA 1

06.03.2012, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste