Rosii cu surpriza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2012 | 11074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii mai mari
  • 4 oua
  • 3-4 felii muschi file
  • 1 cutiuta miez de lapte cu sare Delaco
  • jumatate lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii cu surpriza:

Rosiile le spalam si le taiem un capacel.
Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam.
Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama.
Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat.
Punem cate o feliuta muschi,apoi spargem cate un ou in fiecare rosie si presaram iar putina sare si piper.

Deasupra punem cate o feliuta de miez de lapte Delaco.
Patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt.
Miezul de rosii il bagam la robot sau il zdrobim cu furculita apoi punem un praf de sare.
Luam un vas yena(de ceramica sau roman) si il ungem cu unt.
Asezam rosiile in vas,intre ele miezul pisat,iar deasupra jumatate din patrunjelul tocat.

Dam vasul acoperit in cuptor,il aprindem si le lasam cam 45 de minute,apoi inca 15 minute  descoperite.
Daca a scazut toata zeama si vi se pare ca incep sa se usuce rosiile ,adaugati putina apa clocotita,la mine nu a mai fost nevoie.
Cand sunt gata ,le scoatem ,presaram restul de patrunjel verde si servim.
Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

20.08.2012, 10:44

Multumesc Mihaelar!

epurasha2bb 1

06.07.2013, 20:13

wow ce bine arata! cred ca au un gust divin! bravo rocsi mic !

Rocsi 1

06.07.2013, 20:32

Roberta multumesc mult pentru apreciere si ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv