Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

de lia maria in Conserve, 7 Sep 2013 | 7135 vizualizari

 

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !

 

INGREDIENTE

  • 6 kg rosii organice
  • 100g busuioc proaspat (tija si frunze)
  • 1L ulei de masline
Portii: 600
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc:



Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase . Strangem rosiile intr-un cosulet.


Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.


Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai .


Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

simona72 1

10.09.2013, 22:04

Deosebit de gustoae!! Felicitari!!

lia maria 1

11.09.2013, 21:43

gaby_d multumesc
Valclaudia
privatelaura
Dia
simona72 va multumesc pentru aprecieri

mihaelar63 1

22.04.2018, 00:55

Ce feumoase sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Desert prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

Desert prajitura Rudi cu branza si cacao

ieri la 21:16

RETETA RECOMANDATA
Masline negre conservate in saramura si ulei de masline