Rubarba cu crema custard

de Toamna07 in Prajituri, 13 Iun 2012 | 2656 vizualizari

 

Din bucataria britanica va voi delecta cu un desert incantator .Cu gustul sau un pic acrisor, rubarba este delicioasa atunci cand este folosita în bucatarie. Considerata de unii fruct, de altii legumă, ea poate insoti multe dintre preparatele noastre culinare.Inainte de a folosi în bucatarie coditele, taiati‑le extremitatile, apoi îndepartati pielita care le acopera, dupa care le puteţi taia bucatele.
Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.

 

INGREDIENTE

  • 500 g rubarba
  • 75 g zahar brun
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
  • Crema custard :
  • 150 ml de lapte gras
  • 250 ml smanatana grasa pentru frisca
  • 50 g zahar tos
  • 6 galbenusuri mari
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubarba cu crema custard:

Mod de preparare rubarba :


Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.


Intre timp preparati crema custard:


Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.


Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .


Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu crema custard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

14.06.2012, 08:56

place

Bya Ralu 1

14.06.2012, 10:50

ce culori frumoase

Toamna07 1

15.06.2012, 16:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

pe 26.01 la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale