Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 24789 vizualizari

 

Pentru ca aseara am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, azi l-am folosit la un aluat de rulada care a iesit foarte pufos si bun.
Se va cere repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 2 oua
  • 3 linguri branza de vaci Pilos
  • 200 gr unt de masa(65 %)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Pentru omleta(2 portii)
  • 4 oua
  • 3 felii sunca presata
  • 3 felii bacon
  • 3 felii muschi de porc afumat
  • 100 gr ciuperci din conserva
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri lapte
  • 1 ceapa rosie
  • putin ulei
Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza:

Pentru aluat, amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci.

Frecam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.

Framantam un aluat foarte pufos si nelipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute timp in care preparam omletele.

Pentru omleta, tocam ceapa solzisori.

Taiem ingredientele pe baza de carne in cubulete.

Scurgem ciupercile si le taiem mai micute.

Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei si o punem pe foc la incins, apoi adaugam jumatate din cantitatile de ingrediente tocate.

Batem doua oua cu 1 lingura de lapte, putina sare si piper si le adaugam in tigaie peste restul ingredientelor.

Lasam cam un minut sa se prajeasca, invartind putin tigaia sa se intinda oul peste tot, apoi intoarcem omleta cu o spatula de lemn pe partea cealalta.

Procedam la fel si cu cea de-a doua omleta.

Lasam omletele la racit pe un platou intins, dupa care vom imparti aluatul in doua parti, vom intinde fiecare parte putin mai mare decat omleta, asezam omleta la mijloc, ornam cu ardeiul tocat julien sau cubulete si rulam.

Asezam fiecare rulada pe cate o hartie de copt, in tava si ridicam marginile hartiilor pentru a nu se lipi ruladele intre ele.

Amestecam galbenulsul cu laptele si ungem cu acest amestec ruladele, apoi presaram chimen.

Le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate rade cascaval deasupra ruladelor cu 5 minute inainte de expirarea timpului de copt.

2

Se pot servi cu ketchup sau cu legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza