Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 3752 vizualizari

 

Pentru reteta cu nr 700, v-am adus o rulada eleganta, dar care este usor de preparat. Sa ne auzim cu bine si la 1000

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de
  • Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin
  • Dr.Oetker.
  • Pentru umplutură:
  • 70 g brânză albastră
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă - am folosit marar si patrunjel
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de sunca sau bacon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca:

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu circa 10 minute.


Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie. Se ruleaza cu tot cu hartie,se lasa sa stea putin asa,apoi se desface si se lasa sa seraceasca. Astfel,va fi mai usor de rulat cu umplutura.


Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.


Înainte de servire, rulada se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Sylvia 1

16.10.2014, 15:36

superba reteta o sa o fac si eu !

Ina 1

29.11.2014, 12:26

eu ratasem reteta asta

Panacris 1

15.02.2015, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de sunca cu salata de cruditati