Rulada cu cafea si crema de mure

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2015 | 3000 vizualizari

 

O rulada mov foarte buna si aratoasa. Eu am decorat-o cu mure dar pana cand am scos-o pentru a fi feliata si mancata murele de deasupra au disparut , iar fiica-mea avea o figura de nevinovat :) .

 

INGREDIENTE

  • Rulada:
  • -5 oua
  • -50 ml ulei
  • -1lingura cafea solubila
  • -5 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -esenta de rom
  • -1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -2 linguri zahar
  • -100 ml frisca lichida
  • -100 g mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si crema de mure:

Blatul:

Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.

Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la final uleiul . Omogenizam si turnam compozitia in tava .

Dam la cuptor pentru 15 minute ,dar pentru siguranta testam baltul daca e copt cu o scobitoare.

Cand este copt scoatem tava din cuptor si lasam cateva minute sa se racoreasca

(5 minute), rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si rulam . Trebuie rulat blatul cat este cald , altfel se va rupe.

Lasam la racit .

Crema:

Mascarponele impreuna cu zaharul il batem pana devine cremos, adaugam murele si frisca. Batem pana frisca se intareste suficient si murele se sparg . Crema va capata o culoare mov foarte frumoasa.

Desfacem blatul din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Rulam si il asezam pe un platou sau tava .

Deasupra punem restul de crema si decoram cu mure , cacao sau altceva .

Punem la frigider pana in momentul servirii.

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot folosi si alte fructe moi

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de nea