Rulada cu caramel si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6840 vizualizari

 

Pentru ca m-am inspirat din retata Inei,doar cu mici modificari,ii dedic aceasta prajiturica si-i spun inca o data La multi ani frumosi si fericiti.
Noroc cu Gabita ca-i atenta,asa ca am sa corectez cu scuzele de rigoare.Reteta de prajiturica este a Corinei,careia ii dau un pupic,dar dedicatia ramane pentru Ina,ca alte daruri n-am.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr crema mascarpune
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu caramel si mascarpone:

Crema Mascarpone se amesteca cu 100 gr zahar pudra si se adauga untul moale cate putin.


Biscuiti se sfarama marunt (eu i-am pus in robot).


Zaharul tos se pune pe foc sa se caramelizeze si cand a capatat o culoare usor maronie,se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba,pana cand se topeste caramelul.


Asa fierbinte se pune peste biscuitii sfaramati si apoi se intinde peste foaia de napolitana.Se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se pune crema de mascarpone,se ruleaza si se pune la rece.


Un desert rapid si delicios.Multumesc Ina pentru idee.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

diaconta 1

02.07.2013, 23:07

uite o rulada care mi-a iesit frumos rulata ))

Corinuta 1

02.07.2013, 23:28

lasa ca am facut eu o data si nu mi-a iesit nici asta

diaconta 1

03.07.2013, 08:52

Corina )))))))))) uneori sunt chiar dezastru in bucatarie,la fel ca in poza cu friptura arsa )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone - Reteta nr. 350