Rulada cu ciocolata alba si mascarpone

de Miha in Prajituri, 10 Oct 2012 | 2551 vizualizari

 

Rulada asta am facut-o candva prin martie. :))) Dar cred ca se portiveste si pentru Craciun. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Umplutura:

Ciocolata o topim la foc mic cu smanta pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cateva ore pana crema se raceste foarte bine si capata consistenta. Mixam crema pana devine pufoasa, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Desfacem blatul, il lasam sa se racoreasca bine bine, apoi intindem crema uniform. Rulam blatul si dam la rece pentru macar :)) 1 ora.

Se orneaza cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu ciocolata alba si mascarpone-0
Rulada cu ciocolata alba si mascarpone-1

COMENTARII (44)

silvia1

silvia1 1

18.04.2013, 17:27

ok meci.Eu nu am de asta am intrebat.


Panacris

Panacris 1

03.04.2014, 20:14

Miha

Miha 1

03.04.2014, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!