Rulada cu ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 51767 vizualizari

 

Un desert care pur si simplu va disparea foarte repede de pe masa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  •  Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata de casa:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,amidonul si faina.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade,timp de 15 minute.


Crema:


Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom.


Dupa ce s-a copt blatul,il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar,ca sa nu se lipeasca. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit.Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte.Rulam din nou si lasam la racit.




Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca.Dupa ce s-a racorit,acoperim rulada.

Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.


Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata,asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute.Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Miha 1

19.06.2013, 22:36

ryta 1

15.06.2014, 15:20

geoline 1

14.01.2015, 17:33

o cana de lapte praf adica 200 g mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sachertorte