Rulada cu crema de capsuni

de Xandrinne in Prajituri, 6 Aug 2013 | 5011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 130 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 130 g faina
  • 150 g capsuni (ale mele au fost congelate),
  • 2-3 linguri zahar, ori cat doriti de dulce sa fie crema (eu oricum presarasem cu niste zahar capsunile atunci cand le-am scos din congelator),
  • 250 ml frisca,
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de capsuni:

Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am testat-o si cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, am rasturnat foaia de rulada pe un prosop umed, presarat cu putin zahar. Am rulat foaia, cu ajutorul prosopului. 

Cat a stat foaia in prosop am blenduit capsunile si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul.

Separat am hidratat gelatina, intr-o cana, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 10 minute. Cand piureul de capsuni a inceput sa se inchege un pic, am turnat gelatina hidratata si am oprit focul. Am amestecat pentru ca gelatina sa se dizolve bine.

Piureul, odata racorit, l-am turnat peste frisca batuta. Am pastrat putina frisca pentru decor. Crema am repartizat-o peste foaia de rulada.

Am rulat cu grija, am uns rulada cu frisca si am picurat putina glazura cu gust de ciocolata, de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu zmeura