Tartă cu fructe

de Rita Ilies in Prajituri, 11 Mar 2014 | 2763 vizualizari

 

Ca să vă intru iar în grații și să mă iertați că am lipsit atât, m-am gândit să vă aduc ceva dulce, delicios! :)
Eu am preparat-o prin august când erau 36 de grade în termometre, dar dat fiind faptul că este o rețetă răcoritoare, numai bună pentru zilele călduroase care se apropie, am să v-o prezint acum. :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 125 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 2 ouă
  • o linguriță praf de copt
  • o jumătate linguriță bicarbonat
  • vanilie
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 150 g ricotta
  • o lingură miere
  • coaja rasă de la un grepfrut
  • un pliculeț gelatină ( Dr. Oetker )
  • fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu fructe:

Blatul se face foooarte ușor. Într-un bol mixăm toate ingredientele împreună, mai puțin ciocolata pe care o tăiem cubulețe mici ( puteți folosi și fulgi de ciocolată ). O presărăm peste aluatul obținut, pus într-o tavă rotundă, în care în prealabil am pus hârtie de copt. Hârtia de copt trebuie să aibă marginea puțin mai înaltă.


Punem blatul la cuptor la foc moale, timp de 15-20 de minute. ( urmăriți coacerea )


După ce blatul s-a copt, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. Între timp pregătim crema de brânză


Punem mierea și coaja rasă de la grepfrut într-un bol. Le amestecăm bine, apoi adăugăm brânza ricotta. Se mai amestecă puțin pentru a se încorpora și se dă de-o parte.


Fructele se spală și se scurg de apă. Dacă e cazul se taie după bunul plac. Eu am folosit nectarine, mure și struguri, deci, înafară de nectarine nu prea am avut ce să tai.


Dacă blatul e rece, luăm crema ricotta și o întindem pe acesta ( pe partea cu margini ) și apoi așezăm fructele.


Gelatina o pregătim după instrucțiunile de pe plic, apoi o turnăm peste tartă. Când aceasta s-a răcit suficient, punem tarta la frigider.


Poftă bună! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sidy 1

18.06.2014, 07:21

Multi ani traiasca,multi ani traiasca, LA MULTI ANI !!!

Xandrinne 1

18.06.2014, 08:39

La multi ani!!

artyandra 1

18.06.2014, 15:41

Foarte apetisant. Imi place ca este atat de viu colorat. Fructele sunt alese cu mult bun gust.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu capsuni