Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 17 Ian 2013 | 8752 vizualizari

 

Mi-au rămas albușurile după ce am dres supa, le-am valorificat într-o prăji rapidă... cu ce aveam la-ndemână.

În 10 minute, prăjitura-i gata...

 

INGREDIENTE

  • 3 albușuri;
  • 3 lg făină;
  • 1 lg cacao;
  • 4 lg zahăr;
  • 2 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 esență se rom;
  • 1 banană;
  • unt - pentru uns tava;
  • 1 lgț praf de copt Dr. Oetker;
  • zahăr pudră vanilat - pentru decor;
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane:

Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua.


Se bat albușurile spumă, se adaugă în ploaie zahărul și se mixează până se dizolvă complet.


Se înglobează amestecul de făină + praf de copt + cacao, un praf de sare.


Se adaugă 2 lg ulei.


Se mixează până compoziția devine omogenă.


La final se adaugă esența de rom.


Se unge o tavă din sticlă Jena cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă compoziția în acesta.


Deasupra se așează banana tăiată rondele.


Se coace în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de 5-7 minute (depinde de puterea cuptorului).


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Se pudrează cu zahăr pudră vanilat și se servește ca atare... sau, mai apetisant :D... alături de o cupă de înghețată, eventual când prăjitura este puțin caldă... se va topi ușor înghețata deasupra acesteia formând un sos delicios. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

17.01.2013, 19:35

buna!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:04

J 1

05.06.2014, 16:11

O reteta simpla si buna, dar recomand cuptorul traditional totusi, pentru ca cel cu microunde este extrem de nesanatos si nu mai ramane nimic nutritiv din ceea ce gatesti la el. Multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata