Placinta cu mere

de Anamaria Cook in Prajituri, 24 Apr 2012 | 2994 vizualizari

 

Zilele trecute imi era o pofta nebuna de placinta cu mere si cum logodnicul meu nu a incercat niciodata reteta romaneasca m-am gandit sa o prepar pentru toata familia, a avut un succes nebun.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 500g faina
  • 150g margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • UMPLUTURA:
  • 9-10 mere potrivite
  • 12 linguri de zahar
  • scortisoara dupa gust, eu am pus doua linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un bol incapator puneti faina, zaharul, margarina, praful de copt si oul apoi amestecati totul bine pana se formeaza un aluat pufos.


Impartiti aluatul in doua parti egale impaturitile in folie alimentara si punetile la frigider pana este gata umplutura.


Curatati merele de coaja.


Dati merele prin razatoarea mare si puneti-le intr-o cratita pe foc mic.


Adaugati zaharul si scortisoara si caliti merele pana se incheaga compozitia. Lasati sa se raceasca.


Ungeti o tava de cuptor cu un strat de margarina apoi tapetati cu faina.


Scoateti aluatul din frigider intindeti o foaie si asezati-o pe fundul tavii, intepati cu o furculita din loc in loc.


Puneti merele calite in tava si nivelati cu o lingura.


Intindeti cealalta foaie si asezati-o peste compozitia de mere, intepati cu furculita din loc in loc si ungeti cu un ou batut.


Puneti la cuptor la 180C/ 350F/ gaz 4 pentru 35-40 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.


Lasati placinta sa se ''odihneasca'' cam 10 minute apoi portionati dupa preferinta ornati cu zahar pudra si gata de servit.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cocolina 1

24.04.2012, 20:23

Foarte buna

iri_iri 1

24.04.2012, 21:13

scortisoara este baza

Rocsi 1

24.04.2012, 21:42

Delicioasaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu foi de gris