Prajitura Dobra

de amayrya in Prajituri, 8 Mai 2013 | 19492 vizualizari

 

O prajitura super buna. La mine in familie este o traditie sa facem aceasta prajitura de sarbatori. Tin sa precizez NU SE INSIROPEAZA ABSOLUT NIMIC, NICI MACAR BLATURILE DE CACAO.

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao
  • jumatate pachet unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite amoniac dizolvat in apa calda
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Foaie mijloc
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 pachet unt sau margarina
  • esenta rom
  • un pachet nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobra:

Coca cu cacao se imparte in doua adica se fac doua foi si se coc pe dosul unei tavi


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul se amesteca din nou pana se topeste acesta apoi se adauga si galbenusurile si iar se amesteca pana cand se incorporeaza si acestea. La final se adauga cele 6 linguri de faina si se incorporeaza fara a se forma cocoloase. Se pune in tava, tava in prealabil se unge cu putin ulei si se pune o foaie de copt pentru a ne ajuta sa putem scoate pandispanul mai usor. Se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, atat cat este nevoie in functie de cuptorul fiecaruia.


Atat foile cu cacao cat si foaia de mijloc se lasa la racit , intre timp se face crema.


Se pune laptele la fiert, se pune zaharul ( o cana si jumatate de zahar, am masurat cu o cana de ceai) cand da in fiert se adauga 10 linguri de faina in ploaie si un pachet de unt sau margarina amestecandu-se incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, se lasa la foc mic amestecand incontinuu aproximativ 2 - 3 minute. Apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom si optional nuca de cocos.


Dupa ce s-a racit crema se pune intr-o tava prima foaie de cacao se intinde primul strat de crema , apoi se pune pandispanul si iar se adauga un strat de crema si apoi cealalta foaie cu cacao. In final se adauga deasupra prajiturii doua pliculete de zahar vanilinat


Nu se consuma imediat deoarece foile de cacao intitial sunt tari ulterior se inmoaie datorita cremei.


Eu am invatat de la mama mea ca dupa ce am asamblat prajitura sa o pun cu tot cu tava intr-o punga si sa o pun la frigider. Se taie a doua zi si va reiesi o prajitura minunata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

GJ203702390 1

14.10.2013, 08:23

amayrya 1

15.10.2013, 00:17

Nico, paharul nu are mai mult de 150 ml. Cu acelasi pahar se masoara si apa si cantitatea de zahar.

felyxa 1

20.01.2015, 08:50

o fac si eu cu urmatoarele diferente, foile sunt albe, blatul cu cacao, ung foile cu gem de caise, foaie, crema, blat insiropat usor, crema si ultima foiae unsa cu gem si asezata cu gemul peste crema, data la frigider pana a doua zi si pudrata cu zahar sau grilaj din ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz