Rulada cu crema de capsuni

de Xandrinne in Prajituri, 6 Aug 2013 | 2057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 130 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 130 g faina
  • 150 g capsuni (ale mele au fost congelate),
  • 2-3 linguri zahar, ori cat doriti de dulce sa fie crema (eu oricum presarasem cu niste zahar capsunile atunci cand le-am scos din congelator),
  • 250 ml frisca,
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de capsuni:

Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am testat-o si cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, am rasturnat foaia de rulada pe un prosop umed, presarat cu putin zahar. Am rulat foaia, cu ajutorul prosopului. 

Cat a stat foaia in prosop am blenduit capsunile si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul.

Separat am hidratat gelatina, intr-o cana, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 10 minute. Cand piureul de capsuni a inceput sa se inchege un pic, am turnat gelatina hidratata si am oprit focul. Am amestecat pentru ca gelatina sa se dizolve bine.

Piureul, odata racorit, l-am turnat peste frisca batuta. Am pastrat putina frisca pentru decor. Crema am repartizat-o peste foaia de rulada.

Am rulat cu grija, am uns rulada cu frisca si am picurat putina glazura cu gust de ciocolata, de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de capsuni-0
Rulada cu crema de capsuni-1
Rulada cu crema de capsuni-2
Rulada cu crema de capsuni-3
Rulada cu crema de capsuni-4
Rulada cu crema de capsuni-5
Rulada cu crema de capsuni-6
Rulada cu crema de capsuni-7
Rulada cu crema de capsuni-8
Rulada cu crema de capsuni-9

COMENTARII (9)

Xandrinne

Xandrinne 1

07.08.2013, 09:38

Va multumesc!

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2013, 11:55

Delicioasa

Xandrinne

Xandrinne 1

09.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro