Ruladă cu cremă de castane

de diaconta in Dulciuri, 25 Sep 2011 | 3906 vizualizari

 

Asa cum v-am spus,zilele acestea în orasul meu e Sărbătoarea Castanelor.Asa ca a trebuit sa fac un „dulce” in ton cu Sărbatoarea.M-am încumetat din nou sa fac rulada (macar ca stiti ca nu-mi prea iese),daca aspectul nu a fost nici acum ceea ce mi-am dorit,gustul a compensat acest neajuns.Am facut repejor rulada si am fugit sa-mi încant privirea la Expo Flora.

 

INGREDIENTE

Foaia de rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • putin praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • vanilie
  • Sare

Crema:

  • Un borcan piure de castane
  •   250 gr crema Mascarpone
  • 2 linguri cacao

Glazura:

  • 300 gr ciocolata
  • 50 ml cafea neindulcita
  • 50 gr unt
  • Alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu cremă de castane:

Pentru foaia de rulada:



Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,apoi se pun peste albusuri si mixam in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta in spuma de oua.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem compozitia si lasam la cuptor pentru 10-15 minute.Eu am lasat 15 minute.



Se scoate din cuptor.Se umezeste un prosop,pe el punem o alta hartie de copt ,presaram cu zahar pudra si rasturnam foaia.Desfacem gartia de copt care a fors in tava,apoi rulam usor foaia impreuna cu hartia si prosopul umed.Lasam sa se raceasca.Intre timp preparam crema.



Crema:

Se mixeaza crema Mascarpone si se adauga piureul de castane si cacaua.Gata crema.




Desfacem usor foaia de rulada,punem crema,rulam la loc si lasam la frigider pana cand facem glazura.



Glazura:



Preparam cafeaua,nu cred ca e nevoie de instructiuni,dar poate ne spune Sefu’ cum se face …..Lol.

Ciocolata rupta bucati,impreuna cu untul si cafeaua o punem pe baie de aburi.Am folosit cafea in loc de frisca pentru ca am vrut sa mai atenuez putin gustul prea dulce al piureului de castane.Glazura a fost putin cam tare din acest motiv.Buna dar cam greu de taiat.



Punem glazura peste rulada si presaram alune.Ideal ar fi fost alune de padure,dar nu am avut.



Gata si prajitura,gata si reteta ma duc sa ma distrez.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu cremă de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Silvioara 1

30.09.2011, 12:26

n-am mancat niciodata crema de castane, tare-as vrea sa gust si eu de la tine...

diaconta 1

30.09.2011, 12:34

Silvioara,e foarte buna,piureul de castane e aromat dar mult prea dulce pentru gustul meu,de aceea am incercat sa atenuez putin "dulcele" as prefera sa fac eu piureul de castane,dar e destul de scump ca sa-l faci asa adevarat fara alte adaosuri
ti-as da cu drag sa gusti sa vezi daca-ti place

Lau 1

01.10.2011, 21:24

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina