Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars

de nico15 in Dulciuri, 5 Sep 2011 | 2853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1  litru de lapte(poate fi jumatate smantana lichida si jumatate lapte mai gras)
  • 4 oua
  • 250 g zahar vanilie
  • 1-2 linguri de miere  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars:

Laptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a prins acea culoare ca de chihlimbar(maron-roscat) adaugam si mierea si am sa va spun de ce, ulterior caramelul care ramane se poate reincalzi si putem sa punem suplimentar la servire.


Acest caramel pe care il facem va trebui pus pe fundul formelor iar deasupra vom aseza compozitia de lapte, oua si zahar si vom da la cuptor 40-45 de minute, verificam inainte a de scoate de la cuptor si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, avem doua variante de servire, cu un cutit care nu are un varf foarte ascutit dezlipim crema din forma si o rasturnam incet pe farfurie daca se mai doreste caramel putem sa reancalzim si sa adaugam. A doua forma de servire este sa se manance crema din forma dar noi va trebui sa adaugam zahar brun deasupra si sa-l caramelizam cu lampa, se va forma o crusta crocanta deosebita, acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa serviti. Simplu, rapid si te scoate din incurcatura.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Cris2711 1

15.09.2011, 21:27

Multi ani fericiti si plini de surprize placute

nico15 1

15.09.2011, 22:28

Nu pot sa spun decat ca imi scot palaria in fata voastra adevarate doamne si domni, va multumesc, a dumneavoastra umila colega,
Nico

Angelina_Elena 1

16.03.2012, 23:56

un adevarat deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars