Nuci umplute

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 43856 vizualizari

 

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de nuci avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac pentru prajituri+zeama de lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Aproximativ600 gfaina

Pentru crema avem nevoie de:

  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri gem de prune
  • Pesmet din cojile de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
  • O lingurita rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.

Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.

Am pus aluatul la frigider o ora.

Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.

Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.

Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.

Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.

Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.

 

 

S-aveţi poftă !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

diaconta 1

11.12.2015, 15:40

Multumesc mult Carmen ma straduiesc

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 12:02

Cat de bune sunt si cat de bine arata

diaconta 1

11.02.2016, 12:41

Multumesc Rahela
migaloase dar merita facute din cand in cand

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic