Nuci umplute

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 38862 vizualizari

 

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de nuci avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac pentru prajituri+zeama de lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Aproximativ600 gfaina

Pentru crema avem nevoie de:

  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri gem de prune
  • Pesmet din cojile de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
  • O lingurita rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.


Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.


Am pus aluatul la frigider o ora.


Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.


Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.


Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.


Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.


Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.


Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.




S-aveţi poftă !!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

diaconta 1

11.12.2015, 15:40

Multumesc mult Carmen ma straduiesc

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 12:02

Cat de bune sunt si cat de bine arata

diaconta 1

11.02.2016, 12:41

Multumesc Rahela
migaloase dar merita facute din cand in cand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!