Pandispan cu mure, budinca si frisca

de Bya Ralu in Dulciuri, 10 Iul 2015 | 1006 vizualizari

 

Am facut dupa acesta reteta, mersi Andra! http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-cu-capsuni-budinca-si-frisca-70898.html

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 g mure proaspete sau congelate
  • 1 plic de praf de budinca+3 linguri zahar+500 ml lapte
  • 1 plic praf de spuma cu gust de frisca+150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mure, budinca si frisca:

Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.


Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.


Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu o spatula, de sus in jos.


Se adauga murele scurse,se amesteca usor.


Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru curca 20 minute, se testeaza cu scobitoarea.


Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte, restul de lapte se pune la fiert. Cand este aproape fiert, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat, se amesteca pana cand se omogenizeaza si se mai lasa 1 minut sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.


Se toarna budinca fierbinte peste pandispan si se lasa la racit.


Praful de spuma cu gust de frisca se amesteca cu laptele rece, pana se ingroasa.


Cand pandispanul sa racit se orneaza cu frisca.


Deasupra se poate orna cu bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mure, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

13.07.2015, 13:59

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:50

arata foarte bine!

Bya Ralu 1

15.07.2015, 20:50

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras