Pandispan cu mure, budinca si frisca

de Bya Ralu in Dulciuri, 10 Iul 2015 | 2817 vizualizari

 

Am facut dupa acesta reteta, mersi Andra! http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-cu-capsuni-budinca-si-frisca-70898.html

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 g mure proaspete sau congelate
  • 1 plic de praf de budinca+3 linguri zahar+500 ml lapte
  • 1 plic praf de spuma cu gust de frisca+150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mure, budinca si frisca:

Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.

Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.

Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu o spatula, de sus in jos.

Se adauga murele scurse,se amesteca usor.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru curca 20 minute, se testeaza cu scobitoarea.

Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte, restul de lapte se pune la fiert. Cand este aproape fiert, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat, se amesteca pana cand se omogenizeaza si se mai lasa 1 minut sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Se toarna budinca fierbinte peste pandispan si se lasa la racit.

Praful de spuma cu gust de frisca se amesteca cu laptele rece, pana se ingroasa.

Cand pandispanul sa racit se orneaza cu frisca.

Deasupra se poate orna cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mure, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem