Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

de Ina in Prajituri, 5 Iul 2010 | 11477 vizualizari

 

Zilele trecute am avut marea surpriza sa primesc de la Decorix un produs mult dorit : cratita cu baie de abur. Nu ma intrebati ce si cum, ca nici acum nu-mi explic :D :)) :)) Cum niciodata n-am castigat ceva degeaba, am zis sa le multumesc dedicandu-le aceasta rulada, la realizarea careia mi-a fost de mare folos cratita cu baie de abur - Decorix .
Sper sa va placa ce a iesit.... :-*

 

INGREDIENTE

  • BLATUL DE RULADA :   
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta  de rom
  • un praf de sare
  • CREMA  DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:  
  • 70 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta cu apa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g unt
  • 150 g miez de nuca, pisat
 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca:

BLATUL:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.

CREMA:


Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud ( pentru luciu) si miezul de nuca.


Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.


Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ruleaza blatul cat este fierbinte, altfel se va rupe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

Ligia Bxl 1

26.02.2014, 09:24

ce frumos e ornat

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

Bya Ralu 1

03.01.2016, 05:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti