Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

de Ina in Prajituri, 5 Iul 2010 | 15941 vizualizari

 

Zilele trecute am avut marea surpriza sa primesc de la Decorix un produs mult dorit : cratita cu baie de abur. Nu ma intrebati ce si cum, ca nici acum nu-mi explic :D :)) :)) Cum niciodata n-am castigat ceva degeaba, am zis sa le multumesc dedicandu-le aceasta rulada, la realizarea careia mi-a fost de mare folos cratita cu baie de abur - Decorix .
Sper sa va placa ce a iesit.... :-*

 

INGREDIENTE

  • BLATUL DE RULADA :   
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta  de rom
  • un praf de sare
  • CREMA  DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:  
  • 70 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta cu apa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g unt
  • 150 g miez de nuca, pisat
 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca:

BLATUL:

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.

CREMA: 

Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud  ( pentru luciu) si miezul de nuca.

Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora.

Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ruleaza blatul cat este fierbinte, altfel se va rupe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Ligia Bxl 1

26.02.2014, 09:24

ce frumos e ornat

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

Bya Ralu 1

03.01.2016, 05:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem