Rulada cu crema de cocos

de Pushaa in Prajituri, 24 Feb 2014 | 8490 vizualizari

 

Un deliciu pentru toti iubitorii de cocos... mai ales pentru Iuby al meu care a fost foarte incantat si s-a simtit cel mai rasfatat!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de cacao
Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri dulceata
  • Decor: 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cocos:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Daca amestecam prea mult aluatul cu faina blatul nu mai iese asa pufos.


Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptorla foc mediu 20 min. Inainte sa scoatem blatul din cuptor, udam un prosop curat, de bucatarie. Punem foaia de rulada peste el si rulam cu grija. Lasam 1 ora sa se raceasca.


Crema: Punem laptele la fiert cu zahar si zahar vanilat. Adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase luam crema de pe foc si adaugam margarina si nuca de cocos si amestecam bine. Lasam crema la racit.


Asamblare: Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe toata suprafata blatului. Deasupra punem gemul si intindem uniform in strau subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentarasi lasam la frigider 2-3 ore. Eu am lasat-o in frigider peste noapte si am taiat-o a doua zi.


Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita. Se serveste taiata felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelam90 1

09.03.2014, 08:51

oauuuu supertt!

CulinaryRainbow 1

21.04.2015, 23:49

Ce perfectă e!

noiinbucatarie 1

29.12.2016, 23:56

woow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!