Rulada cu crema de lamaie si lime

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 2717 vizualizari

 

Doamne, ce minunatie delicioasa! Sincer ma gandesc sa nu o recomand...e prea buna si mi-e teama ca va stric dieta de primavara...dar hai...totusi! :)))))))))))) Acum lasand gluma la o parte...e una dintre prajiturile mele de top cu lamaie....si de departe preferata!

 

INGREDIENTE

Blat de rulada:

  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt gras pline( 10%)
  • 4 linguri de zahar cu varf
  • 6 linguri cu faina cu varf
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie

Crema de lamaie si lime:

  • 400 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 130 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie mare si o lime
  • 3 linguri de faina cu varf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si lime:

Preparam mai intai crema:


Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor.


Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia.


Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total.


Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si amestecam bine cu telul, ea va incepe sa se ingroase. Adaugam zeama de lamaie si lime, lingura cu lingura, amestecand bine, crema clocoteste in continuare. In cinci, sase minute este gata. Racim crema imediat. Eu am pus-o la rece si apoi putin si in congelator.


Blatul de rulada:


Mixam ouale cu zaharul si vanilia 3 minute pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam inca 1 minut.


Urmeaza sa adaugam faina si praful de copt stins si sa mai amestecam putin.


In tava mare de cuptor, punem o foaie de copt si turnam aluatul, il nivelam usor cu o spatula si-l coacem la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, fix 10 minute ( vedem cum marginile se rumenesc usor).


Avem grja sa avem un servet de bucatarie ud si bine stors pe care asezam blatul cu tot cu foaia de copt. Incepem sa rulam usor pana la capat ajutandu-ne de servet. Lasam 2 sau 3 minute asa blatul apoi il aducem la forma initiala.


Crema este gata racita si o putem intinde pe foaie. Eu am pus jumatate din crema in interior, am rulat blatul si apoi am pus restul de crema din belsug peste rulada.


Am decorat cu coaja de lime si lamaie si am tinut rulada la rece cateva ore bune, de preferat peste noapte( chiar va rog sa rezistati :))))).


Portionati rulada cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa fierbinte.


Deliciu total!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (83)

RuxyRux 1

29.04.2015, 19:22

Multumesc mult Margareta!

RuxyRux 1

29.04.2015, 19:23

Te imbratisez cu drag Cristinica scumpa mea!

Aletta 1

25.05.2015, 15:40

Imi lasa gura apa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere caramelizate si frisca