Desert cornuri cu rahat si ciocolata

de lucy2002 in Dulciuri, 7 Aug 2019 | 13377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de cozonac
  • 350 ml lapte caldut
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 3 oua
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • rahat, ciocolata taiate bucatele
  • ou pentru uns cornurile
  • Decor
  • sirop de zahar si fulgi de nuca de cocos
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu rahat si ciocolata:

Cernem faina intr-un bol.

Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)

Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.

Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)

Dupa ce s-a activat drojdia, incepem a adauga laptele caldut si a framanta, adugam ouale, coaja de lamaie, vanilia si framantam, la sfarsit adaugam untul pe rand framantand continuu, va rezulta un aluat elastic usor de lucrat pe care il vom pune la dospit, ferit de curent si acoperit cu o folie pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 3-4 bucati, dam forma aluatului foaie rotunda sau cum aveti chef voi, taiati aluatul in forma de triunghiuri si le umpleti cu rahat sau ciocolata bucatele.

 Asezam cornurile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata se scot si se ung cu sirop ( 6-7 linguri de zahar cu 100 ml de apa se pun pe foc pana se topeste zaharul si capata aspect de sirop cand ridicam lingura) si se presoara cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei nu reci din frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos