Rulada cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2010 | 7806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 150 g mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema mascarpone:

Blat:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie.


Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.


Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.


Crema:


Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam Midonul si omogenizam. Laptele il punem la fiert si cand incepe sa dea in clocot adaugam ciocolata. Dam deoparte si amestecam pana se topeste. Turnam peste copozitia de oua, amestecand continuu. Punem din nou la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. and s-a racit complet adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina si omogena.


Dupa ce blatul s-a racit, derulam si repartizam crema.


Pastram cateva linguri de crema pentru ornat.


Rulam din nou si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza in felii potrivite si se orneaza cu restul de crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

21.04.2010, 15:08

ce bunatate

ramo_cata 1

21.04.2010, 16:18

arata super bine

cccris 1

21.04.2010, 16:23

trebuie sa invat sa fac si eu rulada. . Imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orangina