Rulada cu ganache de ciocolata

de Andreea Caroline in Prajituri, 30 Dec 2013 | 1790 vizualizari

 

Mergand in vizita la niste vecini m-am gandit ca e un gest frumos sa duc si un dulce.Asa ca am facut rapid o rulada cu ciocolata.Obisnuiam sa cumpar din comert insa acum nu as mai cumpara...Se face mult prea usor si gustul nici nu se compara !!!

Ps : urasc sa fac poze seara !!! :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1\2 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de ciocolata:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.


Separat frecam galbenusurile cu ulei.


Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor in continuare de jos in sus.


Luam cateva linguri din compozitie si le amestecam separat cu cacaua .


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam cu lingurita din compozitia cu cacaua ( vezi foto) .Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.


Scoatem tava si rasturnam restul de compozitie.Dam din nou tava la cuptor pana ce blatul prinde o frumoasa culoare aurie la suprafata.


Scoatem tava din cuptor.Punem blatul pe un prosop curat si umed si rulam.Lasam astfel sa se raceasca.


Intre timp punem intr-o tigaie la foc mic frisca lichida.Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam usor fara insa a lasa frisca sa inceapa sa fiarba.


Luam tigaia de pe foc,lasam sa se raceasca si apoi mixam pana ce obtinem o crema pufoasa .


Desfacem rulada ,intindem crema si rulam la loc.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o rulada mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

30.12.2013, 21:00

simpla si gustoasa

Andreea Caroline 1

31.12.2013, 10:58

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 10:55

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce