Prajitura cu ness si cafea

de Julie in Prajituri, 10 Mai 2010 | 9971 vizualizari

 

Am gasit in revista "Click-pofta buna" o reteta de prajitura care mi-a facut cu ochiul, asa ca am incercat-o. Am modificat putin cantitatile pentru ca eu am folosit o tava mai mica. A iesit o bunatate, mai ales ca eu sunt un fan inrait al cafelei si nessului...

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingura cafea macinata
  • o lingurita ness
  • 2 linguri faina

CREMA:

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 lingurite ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si cafea:

Pregatim blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.


Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra,nessul si apoi cu laptele. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma.


Intindem crema deasupra blatului ,decoram cu nuca de cocos sau cu ciocolata rasa .

Pastram la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Julie 1

16.09.2010, 17:51

Nu este neaparat nevoie sa pui si praf de copt. Blatul va creste oricum, daca bati ouale bine. Nu sunt numai 2 linguri de faina, nu uita ca si cacaua are un rol important in a ingrosa aluatul.

violeta_mov 1

17.09.2010, 12:37

Multumesc, Julie! Am facut-o fix dupa reteta ta si e intr-adevar foarte, foarte buna!

savuanamaria 1

02.05.2013, 12:09

mie nu mi-a iesit crema((

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Cofferula