Am gasit in revista "Click-pofta buna" o reteta de prajitura care mi-a facut cu ochiul, asa ca am incercat-o. Am modificat putin cantitatile pentru ca eu am folosit o tava mai mica. A iesit o bunatate, mai ales ca eu sunt un fan inrait al cafelei si nessului...
BLAT:
CREMA:
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.
Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra,nessul si apoi cu laptele. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma.
Intindem crema deasupra blatului ,decoram cu nuca de cocos sau cu ciocolata rasa .
Pastram la rece pana in momentul servirii.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro