Prajitura cu ness si cafea

de Julie in Prajituri, 10 Mai 2010 | 10542 vizualizari

 

Am gasit in revista "Click-pofta buna" o reteta de prajitura care mi-a facut cu ochiul, asa ca am incercat-o. Am modificat putin cantitatile pentru ca eu am folosit o tava mai mica. A iesit o bunatate, mai ales ca eu sunt un fan inrait al cafelei si nessului...

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingura cafea macinata
  • o lingurita ness
  • 2 linguri faina

CREMA:

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 lingurite ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si cafea:

Pregatim blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amesteca cu cafeaua , cacaua si nessul.Amestecam usor. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 minute la foc potrivit.


Pentru crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra,nessul si apoi cu laptele. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma.


Intindem crema deasupra blatului ,decoram cu nuca de cocos sau cu ciocolata rasa .

Pastram la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Julie 1

16.09.2010, 17:51

Nu este neaparat nevoie sa pui si praf de copt. Blatul va creste oricum, daca bati ouale bine. Nu sunt numai 2 linguri de faina, nu uita ca si cacaua are un rol important in a ingrosa aluatul.

violeta_mov 1

17.09.2010, 12:37

Multumesc, Julie! Am facut-o fix dupa reteta ta si e intr-adevar foarte, foarte buna!

savuanamaria 1

02.05.2013, 12:09

mie nu mi-a iesit crema((

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Browniess cappucino