Desert chec pufos cu cacao

de lucy2002 in Prajituri, 16 Oct 2019 | 2826 vizualizari

 

Un chec pufos si foarte aromat! Multumesc Jamila pentru reteta!
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.

Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin cate putin, vom amesteca cu o paleta de jos in sus pana incorporam toate galbenusurile, dupa care vom pune faina amestecata cu praful de copt. Faina se pune in ploaie si vom amesteca cu miscari largi.

Impartim cantitatea de aluat in doua boluri. Luam cacaua si o amestecam cu putina apa dupa care o adaugam in unul din cele doua boluri si amestecam foarte bine, dar cu atentie. Peste aceasta compozitie am adaugat nuca de cocos. Vom avea un bol cu cacao si unul fara cacao.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec si incepem sa distribuim cu lingura. Punem o lingura cu compozitie de cacao peste care adaugam o lingura de compozitie alba si tot asa pana epuizam ambele compozitii.

Introducem tava la o temperatura de 170 grade C pentru un timp de 30-40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa