Rulada cu mascarpone,capsuni si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 1315 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1/4 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 lingurita pudra de roscove

Umplutura:

  • 250 gr. mascarpone
  • 150 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • cca 200 gr. capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone,capsuni si mac:

Albusurile se separa de galbenusuri.


Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma.


Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta unei creme.


Adaugam alternativ cate putina faina, albusuri batute si apa minerala,amestecam usor cu o lingura si repetam pana incorporam toata cantitatea.


Punem in doua vase separate cate 4 linguri din acest amestec, in prima parte adaugam turmericul iar in a doua parte, 1 lingurita pudra de roscove.


Tapetam o tava cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade.


Turnam amestecurile de compozitie colorata in doua pungi si desenam pe hartia de copt forme dupa preferinta. Dam apoi tava la cuptor pentru 3-4 minute (nu mai mult, ca se ard formele desenate)


In amestecul ramas adaugam macul,apoi il turnam in tava si coacem blatul la temperatura medie pana trece testul scobitorii.


Scoatem blatul din cuptor si il rulam (strans!) asa fierbinte cu tot cu hartia de copt intr-un prosop de bucatarie curat. Lasam sa se racoreasca in prosop, pana atunci preparam umplutura...


Amestecam separat 100 gr. de unt (la temperatura camerei) cu 50 gr. zahar pudra. In alt vas amestecam mascarponele cu 100 gr. zahar pudra. Dupa ce am obtinut consistenta dorita amestecam cremele, ajutandu-ne de o lingura din lemn.


Desfacem blatul rulat din prosop,ungem in strat consistent crema si din loc in loc asezam jumatati sau sferturi de capsuni. Rulam rulada cat de strans ne permite aluatul umplut si dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone,capsuni si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Criss 1

05.06.2014, 16:21

kukibella 1

05.06.2014, 16:45

xana 1

07.06.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli