Rulada cu mere si gem de prune

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Ian 2014 | 4800 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 600 g faina
  • 330 ml lapte
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 cub drojdie proaspata

Pentru umplutura

  • 1,5 kg mere rase
  • 1 lingura rasa scortisoara macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de prune de 400 g
  • 2 oua pentru uns
  • zahar tos pentru presarat pe rulade
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru presarat pe rulade
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si gem de prune:

Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea.
Drojdia o amestecam separat cu zaharul .
Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu zaharul.
Adaugam uleiul  si smantana si amestecam usor.
Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam.
Framantam aluatul rezultat circa 10 min.
Lasam circa 30 min aluatul la crescut,la cald.
Intre timp ne ocupm de umplutura..............merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati.
De-asemeni impartim in 3 parti si umplutura.
Intindem foi groase de circa 1 cm. peste care adaugam umplutura de mai sus.Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.Rulam ,nu prea strans, si indoim aluatul la capete.
Ungem cu ulei  si tapetam cu faina o tava ,asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc,la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci)in aluat.
Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade  pentru circa 30 -40 min.

Ads not by this site  

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava.
Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

- Andreea - 1

07.01.2014, 22:15

Super

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:28

diaconta 1

08.01.2014, 09:26

poti s-o rostogolesti pana la mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem si glazura de ciocolata