Rulada cu morcovi si crema de branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2013 | 5862 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si foarte gustos...un blat spongios( aduce putin cu blatul de ecler) si o crema de branza delicioasa...poftiti la degustat :) merge bine cu rosii, masline, ceapa verde...sau de ce nu usturoi verde ca tot s-a dat startul la delicatese de sezon :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei( vegetal)
  • 150 ml lapte dulce

Crema de branza:

  • 300 gr branza de vaci
  • 150 gr telemea de vaca
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri smantana groasa
  • sare dupa gust daca mai este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu morcovi si crema de branza:

Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.


Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.


Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.


Intre timp se uda un prosopel de bucatarie cu apa rece si se intinde pe o suprafata.


Se ridica blatul de rulada cu tot cu hartia de copt din tava si se aseaza pe prosopul ud. Se asteapta un minut dupa care se ruleaza usor cu tot cu prospel in spatele hartiei de copt.


Se desface cu grija blatul inapoi.


Prosopul se uda pentru a doua oara cu apa si se stoarce bine. Se aseaza din nou sub foaia de copt.


Se pune compozitia de branza care intre timp a stat la rece in frigider.


Vom intinde uniform si vom rula din nou blatul impreuna cu crema de branza.


Cu atentie vom pune sub rulada o folie de prospetime si vom strange rulada in ea.


Pentru a treia oara udam prosopelul il stoarcem bine si asezam rulada cu tot cu folie deasupra si o dam la rece( ea e deja racita). O lasam minim o ora inainte sa o taiem.

 

TIPS-URI

1

morcovii se pot inlocui cu sfecla, ardei grasi colorati, sau alte legume care ne fac cu ochiul

2

dupa dorinta( pentru decor) se poate adauga peste crema de branza, ardei rosu sau orange tocat in bucati mici, iar pentru alt gust eventual somon afumat

3

in crema de branza se pot adauga codite de ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu morcovi si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Teo 1

24.04.2013, 22:01

e o rulada foarte gustoasa!

diana_k 1

25.04.2013, 10:13

ce bine arata

babi5 1

06.10.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu pateu