Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 26 Aug 2010 | 10283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 165 g biscuiti cu ciocolata
  • 50 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 50 ml apa
  • 70 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu ciocolata alba:

Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare. Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.


Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.


Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.


Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.


Eu m-am cam grabit si am folosit crema calduta, iar blatul de biscuiti s-a cam dezintegrat. :)) Dar voi nu trebuie sa faceti ca mine. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Oana 1

28.08.2010, 23:44

Iamiii, foarte bun trebuie sa fie

Bucataras 1

28.08.2010, 23:52

buey, tu nu esti concediu? haha, ce avatar. trimite-mi pe email poza

Bucataras 1

28.08.2010, 23:55

gata, am luat poza ... Oana, da-mi si cu Cata, sa-l vad si pe el

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata