Rulada de carne

de laura_n in Mezel de casa, 21 Apr 2017 | 392 vizualizari

 

Ideal pentru aperitiv, pachetel, sendvisuri. Se pregateste usor, se condimenteaza dupa gust si iese foarte gustoasa.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne:

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori.


Se adaugă sare, piper, boia.


Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.


Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.


Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.


Se pornește cuptorul, la 150 grade C.


Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.


În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.


Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Alegeti carne usor impanata, sa iasa gustoasa

2

Nu exagerati cu sarea sau alte condimente, la copt se vor intensifica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

katty 1

21.04.2017, 21:38

Ce bine arata!

Adi 1

22.04.2017, 21:45

Foarte buna!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:38

Ce gustoasa o fi fost!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Cas carne