Rulada de carne

de laura_n in Mezel de casa, 21 Apr 2017 | 1880 vizualizari

 

Ideal pentru aperitiv, pachetel, sendvisuri. Se pregateste usor, se condimenteaza dupa gust si iese foarte gustoasa.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne:

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori.


Se adaugă sare, piper, boia.


Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.


Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.


Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.


Se pornește cuptorul, la 150 grade C.


Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.


În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.


Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Alegeti carne usor impanata, sa iasa gustoasa

2

Nu exagerati cu sarea sau alte condimente, la copt se vor intensifica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Adi 1

22.04.2017, 21:45

Foarte buna!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:38

Ce gustoasa o fi fost!

Rahela Velicu 1

09.12.2017, 23:01

Chiar o voi incerca, arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Cas carne