Rulada de pui cu ficatei

de Kristine in Pui, 3 Iun 2013 | 8056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 300 g ficatei de pui
  • 150 g ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 300 g spanac congelat
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • verdeturi (busuioc, cimbru, rozmarin)
  • 5 cuisoare macinate
  • 1 lingurita de boia iute
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ficatei:

Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de snitele rezultand doua snitele destul de compacte (se pot completa cu bucatele de carne care se bat putin cu ciocanul). Aceste doua  bucati rezultate se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se aseaza una langa alta, suprapunandu-le circa 2 mm, pe o folie de aluminiu pe care s-a presarat boaiua de ardei si usturoiul.

Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Ardeiul se spala, curata si taie fideluta. Spanacul se opareste si se scurge. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ficateii se curata, se spala si se scurg. Cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun pe rand ficateii, ardeiul si ciupercile. Se soteaza 2-3 min dupa care se stinge cu vin. Se adauga verdeturile, sare, piper si se lasa acoperit pe foc inca vreo 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pe pieptul de pui se aseaza un strat de spanac, pe urma se pun 2/3 din cascaval. Pe o margine lunga se pune un rand de compozitie de ficatei peste care se presara restul de cascaval. Se ruleaza folosindu-va de folia de aluminiu.

Rulada obtinuta se pune intr-un vas in care s-a turnat putina apa. Se baga vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 min.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitel Florentin