Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 1020 vizualizari

 

Cand aveti prin frigider albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele , asta poate fi o idee

 

INGREDIENTE

  • Aluat rulada :
  • -6 albusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
  • - 4 linguri faina
  • -o jumate plic praf de copt
  • Pt crema:
  • -400 gr branza de vaci sau ricotta
  • -4 linguri zahar pudra
  • -4 linguri zahar tos
  • -300 gr capsuni congelati sau proaspeti
  • -2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni:

Blat :


Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.


Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.


Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .


Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .


Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .


Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .


In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.


Crema :


Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .


O lasam deoparte pana se raceste putin .


In acest timp pregatim branza cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.


Amestecam branza cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.


Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .


Dupa ce e rece o desfacem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

JulyCris 1

27.02.2014, 17:11

mihaelar63 1

27.02.2014, 17:18

Lia_ 1

27.02.2014, 21:41

buna idee de folosire a albusurilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure