Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 2780 vizualizari

 

Cand aveti prin frigider albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele , asta poate fi o idee

 

INGREDIENTE

  • Aluat rulada :
  • -6 albusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
  • - 4 linguri faina
  • -o jumate plic praf de copt
  • Pt crema:
  • -400 gr branza de vaci sau ricotta
  • -4 linguri zahar pudra
  • -4 linguri zahar tos
  • -300 gr capsuni congelati sau proaspeti
  • -2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni:

Blat :

Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.

Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .

Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .

Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .

In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.

Crema :

Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .

O lasam deoparte pana se raceste putin .

In acest timp pregatim branza  cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.

Amestecam branza  cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.

Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .

Dupa ce e rece o desfacem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada marmorata, cu capsune si frisca