Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

de Cris2711 in Prajituri, 25 Mai 2017 | 669 vizualizari

 

Reteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O rulada plina de rafinament, cu arome de nedescris si totusi, daca se urmeaza pasii exact, relativ usor de facut. O recomand cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de rulada:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 125 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 25 gr amidon alimentar
  • 1 zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar pentru presarat peste prosop curat
Pentru umplutura:
  • 500 gr capsuni
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 250 gr branza de vaci-forma consistenta
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 50 gr zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni:

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei.


Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand devin ca o crema galbena fina, se adauga faina, amidonul si zaharul vanilat. Compozitia este un pic mai vartoasa care se omogenizeaza cu spuma de albusuri, se amesteca usor pana aluatul are o consistenta egala.


Aluatul de rulada se intinde in tava, peste hartia de copt si se da la cuptor, pentru 10-12 minute, pana aluatul capata o culoare aurie. A se supraveghea, nu dureaza mai mult de acest interval.


Capsunile spalate, curatate si uscate, se taie in sferturi. Frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca. Apoi se adauga branza de vaci, 2 linguri de zeama de lamaie si zaharul pudra si capsunile.


Aluatul de rulada se scoate de la cuptor, se rastoarna peste prosopul cu zahar presarat pe toate suprafata lui, cu hartia de copt deasupra, apoi se indeparteaza cu grija, hartia de copt de pe aluat si se ruleaza imediat in forma calda, intai fara umplutura.


Cand aluatul de rulada s-a racit, se intinde din nou, pentru a se aseza umplutura pe toata suprafata. Apoi, cu ajutorul prosopului, se ruleaza cu mare grija din nou. Zaharul de pe prosop se afla acum pe aluatul de rulada. Rulada se asaza cu marginea in jos si se da la rece, pentru cel putin 3-4 ore.


Inainte de servire, se pudreaza si cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se pregatesc toate ingredientele dinainte de a pregati reteta, chiar si capsunile si prosopul presarat cu zahar, deoarece in timpul pregatirii nu mai este timp suficient.

2

In umplutura, am pus si putina coaja de portocala rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Aurelia 07_07 1

03.06.2017, 17:10

Arata super fain!

Cris2711 1

05.06.2017, 11:44

Multumesc frumos

mihaelar63 1

08.07.2017, 11:38

Grozava !!! Pe mine ma bantuie foarte multe retete ? Tocmai le-am ,, exorcizat din 397 la favorite mai am doar 248))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cocos