Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

de AndrutzaP in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 1662 vizualizari

 

Un desert delicios, usor, fresh si sanatos.     Intr-o lume in care cam tot ce gasim este pus sub semnul nesanatatii, trebuie sa alegem cat mai coret ce mancam. Acest desert nu contine faina, ciocolata, gelatina, coloranti, zahar cat mai putin. In plus are albus (partea buna a oului), branzica de vaci, fructe.
Il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g branzica dulce ce vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4-5 frunze de menta (optional)
  • In plus
  • o mana zmeura
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura:

Blat de bezea


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.


Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar cu atentie sa nu se usuce.


Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.


Crema


Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.


Asamblare


Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita. Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi zmeura congelata aveti grija ca va lasa zeama si rulada se va inmuia.

2

De preferat este ca blatul sa fie mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Anett 1

15.05.2016, 20:44

AndrutzaP 1

15.05.2016, 20:45

Multumesc!! Va fac cate o portie tuturor!!

Constelatialeu 1

16.05.2016, 06:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Margarete cu ciuperci si sos rosu--reteta la steamer pentru copii