Rulada “Padurea Neagra”

de Oana in Prajituri, 29 Apr 2009 | 13879 vizualizari

 

Este o rulada foarte fina, cam dulce totusi pentru gustul meu. Este o reteta Jamie Oliver. Dupa cum spune si el in prezenatrea retetei, “pandispanul cu cirese si alcool e o combinatie divina, iar daca nu exagerati cu crema, prajitura va fi extrem de delicata”.Eu am adaptat putin ingredientele, in functie de ce-am avut. Poate ca daca se respecta exact cele din reteta iese altfel… Oricum, a fost buna :)

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 4 oua mari
  • 125 g zahar
  • 65 g unt topit
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
        Umplutura:
  • coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahar
  • 500 g cirese proaspete, fara samburi
  • 100 g visine uscate
  • putin coniac
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada “Padurea Neagra”:

Cuptorul se incinge la 180 grade si tapetam o tava  dreptunghiulara (25×35 cm) cu hartie de copt.

Ouale se bat cu zaharul 2-3 minute pana cand isi tripleaza volumul. Opriti mixerul, ridicati paletele, lasand spuma de pe ele sa cada inapoi in bol. Numarati pana la zece si daca spuma nu mai cade de pe palete inseamna ca e gata. Mai bateti 30 de secunde si incercati iar. Incorporati in spuma untul topit, amestecand incet. Adaugati faina si cacao, putin cate putin, amestecand de sus in jos cu o paleta. Turnati amestecul in tava pregatita si o coaceti 15 minute. Blatul se verifica apoi cu degetul, daca isi revine dupa apasare, e gata. Se scoate din cuptor si se pune pe un grilaj sa se raceasca, impreuna cu hartia de copt.

La umplutura am adaptat putin si am folosit 2 borcane de 400 g de dulceata cirese amare, am strecurat zeama si am folosit ciresele. Poate din acest motiv a fost mai dulce…Cred ca ar merge mult mai bine cu visine congelate!

Coaja de portocala, zeama si zaharul se incalzesc putin, pana se dizolva. Se adauga ciresele si se fierbe totul 5 minute, pana fructele se inmoaie. Se stinge focul si se adauga 2 linguri de coniac. Se lasa crema la racit si apoi se strecoara, pastrand siropul.

Se incalzesc 100 ml frisca in craticioara in care au fiert ciresele. Cand se formeaza bule, se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, apoi se lasa la racit. Restul de frisca se bate pana nu mai curge de pe paletele mixerului.

Asamblare: Blatul asezat pe hartia de copt se unge cu siropul de cirese. Se acopera cu un start uniform de crema de ciocolata, lasand 5 cm pana la marginea blatului, de jur imprejur. Apoi se intinde frisca si se pun ciresele. Apucati hartia de copt de la un capat si rulati, indepartand pe parcurs hartia. Infasurati rulada in hartie cerata si puneti-o la frigider pentru o ora.

Inainte de “devorat” se poate presara zahar pudra sau ciocolata rasa.

Pare cam complicat sau poate ca am scris cam mult :), dar nu se face deloc greu si nici ingredientele nu sunt multe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada “Padurea Neagra”" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao Inimioara