Prajitura cu caise

de camelia75 in Prajituri, 15 Iul 2013 | 3756 vizualizari

 

O prajitura de sezon,foarte delicioasa si rapid de facut pe care am gasit-o pe blogul Retetele mamei .Multumim Steluta! :*
Puteti inlocui fructele cu cele preferate de voi.Eu azi am ales caise si zmeura.

 

INGREDIENTE

  • ~500 gr caise
  • ~100 gr zmeura
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 oua medii
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 tava de dimensiunile 24/24 sau forme din silicon
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.


2.Adaugati ouale si mixati bine.


3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.


4.Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.


5.Turnati jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti bucati de caise spalate si uscate,apoi restul de compozitie.Daca folositi forme mici individuale:le umpleti 3/4 compozitie si deasupra puneti cate o 1/2 de caisa.


6.Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 35-40 minute.(pentru siguranta puteti face testul “sfant” cu scobitoarea).


7.Taiati prajitura cand s-a racit,apoi o puteti pudra cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Geanina87 1

15.07.2013, 22:10

un deliciu

Dya Daniela Andrei 1

16.07.2013, 10:43

Delicioasa, da!

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:43

Vreau si euuuu! arata perfect! prajiturile cu fructe sunt parfumate si racoritoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cioco-zmeurica